Novak Djokovič skončil na turnaji v Miami v 4. kole, vyradil ho Haas

27.03.2013 Celý región

Miami (TASR) - O obrovské prekvapenie sa na turnaji APT v Miami postaral nemecký tenista Tommy Haas.
Ako pätnásty nasadený vyradil v osemfinále, osem dní pred svojimi 35. narodeninami, turnajovú aj svetovú jednotku Srba Novaka Djokoviča za 80 minút v dvoch setoch 6:2, 6:4.
Haas tak ukončil "Noleho" 14-zápasovú víťaznú sériu v Miami a uštedril mu druhú prehru v tejto sezóne. Prvú utrpel zverenec slovenského trénera Mariána Vajdu v semifinále turnaja v kalifornskom Indian Wells, kde ho po trojsetovom boji zdolal Argentínčan Juan Martin del Potro.
Haas po mimoriadne cennom skalpe žiaril spokojnosťou. "Zdolať svetovú jednotku vo fáze kariéry, v ktorej sa teraz nachádzam, je niečo neuveriteľné. Na takéto momenty človek nikdy nezabudne. Zápas proti najlepšiemu tenistovi sveta som si naozaj užíval. Hrali sme na veľkom štadióne pred plným hľadiskom," povedal pre akreditované médiá Haas, pre ktorého to bol druhý triumf nad aktuálnym lídrom svetového rebríčka. Premiérový zaznamenal v roku 1999 vo štvrťfinále Grand Slam Cupu, v ktorom zdolal Američana Andreho Agassiho.
Djokovič po prehre s Haasom zložil nemeckému veteránovi poklonu. "Tommy odohral skvelý zápas a vyhral úplne zaslúžene. Bol na dvorci lepším hráčom. Ak mám hodnotiť môj výkon, bol to z mojej strany najhorší zápas za posledné mesiace. Už dávno som nehral takto biedne," povedal štvornásobný víťaz Australian Open.
Vypadol aj Djokovičov krajan Janko Tipsarevič, ktorého zdolal Francúz Gilles Simon 5:7, 6:2, 6:2. Skončil aj šiesty nasadený Francúz Jo-Wilfried Tsonga, keď podľahol Chorvátovi Marinovi Čiličovi 5:7, 6:7 (4). Čech Tomáš Berdych si hladko poradil s domácim Samom Querreym po výsledku 6:1, 6:1.
Na turnaji WTA postúpila do semifinále obhajkyňa titulu Poľka Agnieszka Radwaňská po štvrťfinálovej výhre nad Belgičankou Kirsten Flipkensovou 4:6, 6:4, 6:2.
muži - dvojhra - 4. kolo: 
Tomáš Berdych (4-ČR) - Sam Querrey (17-USA) 6:1, 6:1, Marin Cilic (9-Chorv.) - Jo-Wilfried Tsonga (6-Fr.) 7:5, 7:6 (4), Gilles Simon (11-Fr.) - Janko Tipsarevič (7-Srb.) 5:7, 6:2, 6:2, 15-Tommy Haas (15-Nem.) - Novak Djokovic (1-Srb.) 6:2, 6:4
ženy - dvojhra - štvrťfinále:
Agneszka Radwaňská (4-Poľ.) - Kirsten Flipkensová (30-Belg.) 4:6, 6:4, 6:2
 

Vyberte región